Bengalska mačka


Osnovne informacije o bengalskoj mački

Bengalska mačka spada u kratkodlake mačke. Krzno joj je gusto, naleže i svilenkasto je. Oči su joj ovalne i udaljene. Bengalske mačke imaju oči uglavnom zlatne boje, ali mogu biti i zlatno-zelene. Uši su srednje-male veličine. Bengalska mačka ima široku glavu ovalnog oblika, malo je duža nego što je šira. Nos je veliki i širok. Njuška im je puna, sa izraženim jagodicama i jakom vilicom. Vrat je dugačak i mišićav. Telo je dugačko, noge su srednje dužine a stopala su velika i okrugla.

Boja bengalske mačke

Bengalska mačka dolazi u raznim bojama i nijansama. Mogu biti braon tačkaste, braon prošarane, sa pečatima. Tačke mogu biti crne ili varijacije braon boje. Prošarane mogu biti raznih boja sa horizontalnim varijacijama.

Karakteristike

Bengalska mačka je mačka egzotičnog izgleda, razigrana je i pametna. Spada u grupu srednjih i velikih mačaka. Mišićava je. Mačke imaju u proseku od 3 do 5 kg, a mačori od 5 do 8 kg. Ove mačke vole vodu i igraju se u sudoperi ili tuš kabini. Bengalska mačka se lako navikava na povodac. Vole da skači i da se penju na visoka mesta. Brzo uče trikove. Od četvrte generacije pa na gore se smatraju domaćim mačkama.

Održavanje

Bengalska mačka se lako održava. Redovno češkanje i malo četkanja se preporučuje.

Ukoliko imate bengalske mačke za prodaju pošaljite vaš oglas, a mi ćemo ga objaviti ovde!

Нема коментара:

Постави коментар