Egipatska mau mačka


Osnovne informacije o egipatskoj mau mački

Egipatska mau mačka ima gusto, svetlucavo i svilenkasto krzno. Dlaka je srednje dužine. Oči su im velike, oblika badema i idu malo ukoso prema ušima. Boja očiju im je svetlo zelena. Uši su im srednje veličine sa kratkom gustom dlakom. Glava nema ravne delove i podseća na blago obli klin. Njuška im nije kratka ni špicasta a vilica je jaka. Egipatska mau mačka je srednje veličine i mišićava je. Noge su proporcionalne telu. Rep je sredje dužine, blago se sužava i debeo je u korenu

Boja egipatske mau mačke

Egipatska mau mačka dolazi u raznim bojama i ima različite oblike i veličine tačaka. Dolaze u tri osnovne boje, srebrna, bronzana i boje dima.

Karakteristike

Egipatska mau mačka privržena, živahna i ima znatiželjnu narav. Ove mačke se vezuju za jednu ili dve osobe i imaju veliku odanost prema njima. Egipatska mau mačka je veoma pametna i može se naučiti trikovima i da hoda kada se vodi. Kada su srećne često crvkuću u melodičnom tonu i mrdaju rep veoma brzo. Ova elegantna mača sa lepim tačkastim krznom privlači mnogo ljubitelja na izložbama mačaka.

Održavanje

Krzno Egipatske mau mačke je lako za održavanje. Nežno četkanje se preporučuje da bi se uklonile otpale dlake.

Ukoliko imate egipatske mau mačke za prodaju pošaljite vaš oglas, a mi ćemo ga objaviti ovde!

Нема коментара:

Постави коментар