Egzotična kratkodlaka mačka


Osnovne informacije o egzotičnoj kratkodlakoj mački

Egzotična kratkodlaka mačka ima meko, gusto, plišasto krzno srednje dužine. Poddlaka je gusta i ne naleže na telo. Velike oči su im okrugle i svetle. Boja očiju je u skladu sa bojom krzna. Male uši su im malo nagnute napred i vrhovi su zaobljeni. Šrioko su postavljene na velikoj obloj glavi. Egzotična kratkodlaka mačka im kratak širok nos sa punim obrazima. Telo im je veliko ili srednje sa širokim grudima. Noge su im kratke i jake. Rep je kratak i obično kriv na kraju.

Boja egzotične kratkodlake mačke

Egzotična kratkodlaka mačka dolazi u raznim bojama, kombinacijama boja i dezenima, bele, plave, crne, crvene, krem, čokolade i lila.

Poreklo

Egzotična kratkodlaka mačka je uspešno razvijena u 1960-im. Cilj je bio dobiti rasu mačke koja je slična persijskoj ali koja zahteva manje održavanja. Britanski odgajivači su koristili britansku kratkodlaku mačku i mešali bi je sa persijskim mačkama svake četvrte generacije. Američki odgajivači su koristili burmansku a kasnije američku kratkodlaku mačku da bi dobili ovu rasu. Nije bilo mešanja sa britanskom kratkodlakom mačkom i burmanskom mačkom posle 1968. godine. Egzotična kratkodlaka mačka je kao persijska u temperamentu i po fizičkim  karakteristikama, sem krzna, koje je gusto, plišasto i kratko.

Karakteristike

Egzotična kratkodlaka mačka je nežna, voli, razigrana i znatiželjna. Ove mačke ne zahtevaju konstantnu pažnju, ali ipak traže više od drugih kratkodlakih vrsta. Imaju neke kvalitete iste kao persijska mačka, dobar temperament i različitost. Verovatno će vas pratiti od sobe do sobe. Ove mačke vole da se igraju i ne odustaju dok nisu skroz iscrpljene. Možda ćete otkriti da mačori više vole od mački. Mačke su nekada udaljene. Egzotična kratkodlaka mačka kasno sazreva i ostaje razigrana i kao odrasla.

Održavanje

Egzotična kratkodlaka mačka ima krzno koje je lako za održavanje. Temeljno dnevno četkanje i češljanje se preporučuje.

Ukoliko imate egzotične kratkodlake mačke za prodaju pošaljite vaš oglas, a mi ćemo ga objaviti ovde!

Нема коментара:

Постави коментар