Japanska bobtejl mačka


Osnovne informacije o japanskoj bobtejl mački

Japanska bobtejl mačka ima ili dugo ili kratko svilenkasto krzno i nema poddlaku. Oči su im ovalne i boja je obično ista kao boja krzna. Glava im je dugačka i izvajana sa visokim jagodicama i dugim nosem. Njuška je široka i obla sa punom bradom. Uši su im velike, postavljene široko i uspravno. Telo im je dugo, mišićavo sa dugim nogama. Rep je drugačiji na svakoj mački i može da bude kriv. Mačke su srednje veličine a mačori su malo veći.

Boja japanske bobtejl mačke

Dolazi u raznim bojama, bela, crna, plava, krem i crvena.

Poreklo

Japanska bobtejl mačka vuče poreklo od preko 2000 godina. Posle drugog svetskog rata Elizabeth Freret je donela ovu mačku iz Japana u SAD.

Karakteristike

Japanska bobtejl mačka ima ili dugo ili kratko krzno. Ove mačke su vrlo privržene i neke vole da stoje na ramenima vlasnika. Veoma su aktivne, vole da im se baca igračka, da nose stvari u ustima i da hvataju. Zahtevaju puno pažnje i ako im se priča tiho odgovaraju u dosta tonova. Dobro se prilagođavaju sa drugim mačkama, psima, decom, putovanjima i nepoznatim mestima. Obično omace 3 ili 4 mačeta. Mačići su veliki i brzo postaju aktivni.

Održavanje

Japanska bobtejl mačka ima krzno koje je jednostavno za održavanje. Redovno četkanje se preporučuje.

Нема коментара:

Постави коментар