Havanska braon mačka


Osnovne informacije o havanskoj braon mački

Havanska braon mačka spada u kratkodlake mačke srednje veličine, mišićava je, telo je prosečne dužine, ali ponekad je buckasto. Krzno mora da im bude braon boje. Oči treba da su zelene boje. Glava im je malo duža nego šira a nos im se vidno završava kod očiju. Mačori su veći od mački, i prosečne su težine kada se uporede sa drugim vrstama.

Boja havanske braon mačke

Havanska braon mačka je bogate, tople braon boje. Braon boja više vuče na crvenu nego na crnu, brkovi su takođe braon, a postaju beli sa godinama. Mačići mogu da imaju bele delove.

Poreklo

Havanska braon mačka je otkrivena u 19 veku i nazivana je svajcarska planinska mačka. Bila je vrlo poznata u Engleskoj u 1890-im. Potiče iz Tajlanda. Doneta je u Englesku u 1800-im.

Održavanje

Svilenkasto krzno havanske braon mačke se ne linja mnogo. Lako se održava nedeljnim četkanjem. Jedina druga stvar koju trebate da radite je kraćenje noktiju ili čišćenje ušiju ako izgledaju prljave. Možete im i prati zube pastom koju je preporučio veterinar. Počnite da ih navikavate na ovo dok su jož male.

Ukoliko imate havanske braon mačke za prodaju pošaljite vaš oglas, a mi ćemo ga objaviti ovde!

Нема коментара:

Постави коментар