Korat mačka


Osnovne inoformacije o korat mački

Korat mačka ima krzno koje je svilenkasto, gusto i ima samo jedan sloj. Dužina je od kratke do srednje. Oči su im svetle, velike i zaobljene. Boja očiju je obično zelena, ali kada su mačke mlade boje im se menja. Velike uši su im visoko smeštene i imaju zaobljen vrh. Glava im deluje kao da je oblika srca iz pojedinih uglova sa obrvama koje dodaju gornja zaobljenja. Korat mačka ima profil koji je dobro definisan i ima jaku vilicu. Telo joj je mišićavo a noge su proporcionalne telu. Zadnje noge su im malo duže nego prednje. Rep im je srednje dužine, sužava se i širok je u korenu. Korat mačka je mačka srednje veličine, mačori su veći od mačaka.

Boja korat mačke

Korat mačka je srebrno-metalno plava. Dlaka im je u korenu svetlija, zatim je tamnije plava u sredini i srebrna na vrhovima. Ne bi trebalo da ima osenčene delove ili neke pruge da bi pokazala kvalitet. Boje koje se ponekad javljaju zbog recesivnog razvodnjenog gena su lila, palva tačkasta ili lila tačkasta. Ove mačke se nazivaju Thai tačkaste varijacije ili Thai lila.

Karakteristike

Korat mačke su pune ljubavi, nežne su i razigrane. Imaju izuzetno oštar njuh, vid i sluh. Ove mačke ne vole iznenadne oštre i jake zvuke. Ova mačka je definitivno mačka za krilo. Vole da su što bliže vlasniku i formiraju specijalnu vezu. Korat mačka se dobro prilagođava drugim mačkama, ali voli da bude vođa. Ove mačke su nežne sa decom. Kada se mačka mazi, dlaka joj ne opada brzo, tako da ljudi koji su alergični mogu da provode vreme sa njima. Korat mačka je tiho vokalna. Na Tajlandu je običaj da se bračnom paru pokloni par korat mačaka za sreću.

Ukoliko imate korat mačke za prodaju pošaljite vaš oglas, a mi ćemo ga objaviti ovde!

Нема коментара:

Постави коментар