Ocicat mačka


Osnovne informacije o ocicat mački

Krzno ocicat mačke je kratko i debelo. Gusto je, glatko, satinasto i klizavo. Oči su im velike i oblika badema. Mogu biti svih boja osim plave. Ocicat mačke imaju velike uši, koje su špicaste i oprezne. Glava im je oblika klina sa širokom njuškom. Ocicat mačka spada i srednje velike mačke sa dugim, balansiranim i mišićavim telom, sa nogama srednje dužine i  tankim dugačkim repom koji se sužava.

Boja ocicat mačke     

Ocicat mačke dolaze u raznim bojama, braon, plava, čokolada, lila, cimet i riđe.

Poreklo     

Kaže se da je ocicat mačka nastala slučajno kada je odgajivač pokušao da razvije određenu vrstu sijamske mačke. Odgajivač iz Mičigena je upario sijamsku sa abisinijskom mačkom a njihove potomke sa sijamskim mačorom. U ovom leglu nastala je prva ocicat mačka boje slonovače sa zlatnim tačkama. Ocicat mačka je priznata u Americi u 1960-im, kada su mnogi odgajivači dobijali ocicat mačke uz pomoć iste metoda. Dobile su šampionski status 1987. U Ujedinjenom Kraljevstvu formalno su bile priznate 1998.

Karakteristike     
     
Ocicat mačke spadaju u kratlodlake. To su veoma aktivne mačke koje imaju divlji izgled ali su veoma privržene. Ove mačke su samostalne ali ne dovoljno da bi se ostavljale same duži vremenski period. Veoma su lojalne i privžene vlasnicima. Mogu biti prčljive i prijateljski nastrojene prema gostima. Ocicat mačke su veoma inteligentne i mogu se lako naučiti da koriste povodac, da donose stvari i da reaguju na glasovne komande. Dobro se prilagođavaju na putovanja i na druge mačke ili pse. I ako ocicat mačke deluju egzotično, lako se čuvaju bez neke specijalne nege. Prosečna veličina legla je 3 to 4 mačeta.

Održavanje     

Ocicat mačka ima krzno koje se lako održava redovnim četkanjem.

Ukoliko imate ocicat mačke za prodaju pošaljite vaš oglas, a mi ćemo ga objaviti ovde!

Нема коментара:

Постави коментар